Over ons

Philicka, house of plaids

De prachtigste producten ter wereld vinden hun oorsprong in de natuur. Denk aan Périgord truffels, loepzuivere diamanten en het zachtste leer. Even schaars als luxe. De kasjmierwol waar wij onze plaids van weven, zit in dit topsegment.

Textielfamilie

Als textielfamilie kennen we de eigenschappen van vezels, draden en garens. We kennen de weverijen waar het vak al generaties lang wordt doorgegeven. En we houden van duurzame producten, gemaakt met het beste wat de natuur te bieden heeft. In onze collectie komt dit allemaal samen.

Your cashmere moment

Philicka is nog klein. Een handvol plaids, stap voor stap ontwikkeld. In de schetsen, het mengen van kleuren, de proefproducties en de kwaliteitscontrole, is veel liefde en aandacht gestoken. Ons doel: duurzame plaids, die niet alleen warmte geven, maar ook schoonheid, comfort en luxe toevoegen. Plaids voor your cashmere moment.

Philicka

Onze merknaam bestaat uit verschillende lagen en meerdere betekenissen.- Philharmonic: een harmonisch leven.- Fika: het Zweedse – niet te vertalen- momentje van rust.- Plicka: het wilde paard- Philippa: zij die van paarden houden.