Pure cashmere

Pure cashmere, ook wel puur kasjmier genoemd, kan op verschillende manieren worden verwerkt tot de meest uiteenlopende producten. Zo zien we onder meer handschoenen, hoeden en truien van pure cashmere. Daarnaast zijn er natuurlijk de prachtige dekens en omslagdoeken, welke je ook kunt bestellen bij Philicka. Dit zeer zachte en warme materiaal kan tot garens worden gesponnen en uiteindelijk worden gebreid tot tal van luxe, exclusieve producten. Daarnaast kan pure cashmere ook tot stoffen worden geweven, waarna het geknipt wordt en middels een heel proces om wordt gevormd tot mooie producten. Doordat pure cashmere geverfd kan worden is er veel kleurvariatie op de markt te vinden.

Pure cashmere is afkomstig van geiten

Bij wol denken veel mensen direct aan schapen. Dit is ook logisch, want verreweg de meeste soorten wol zijn afkomstig van schapen. Voor pure cashmere geldt dit echter niet. Deze wol is afkomstig van geiten die leven in het hooggebergte. Zij hebben zeer dunne haren die tot een bijzonder zacht en luxe stof kunnen worden geweven. De geiten, ook wel kasjmiergeiten genoemd, hebben maar een heel dunne vacht. Dit zorgt ervoor dat een geit zeer weinig wol produceert, zeker vergeleken met een schaap. Hierdoor behoort cashmere tot de meest exclusieve soorten wol wereldwijd.

Diverse soorten cashmere op de markt

Pure cashmere is pure kasjmier. Hier zijn in principe geen variaties in te vinden. Wel is het zo dat er verschillende klassen te onderscheiden zijn. We kennen drie verschillende klassen en deze klassen staan voor een bepaalde breedte van het haar van de kasjmiergeit. Hoe dunner het haar, hoe hoger de kwaliteit. We komen dan uit op de volgende klassen:

  • A klasse cashmere: circa 14 micron haarbreedte
  • B klasse cashmere: circa 18 micron haarbreedte
  • C klasse cashmere: circa 30 micron haarbreedte

Producten van 100 procent pure cashmere bestellen

Wil jij ook genieten van producten van cashmere, zoals een fijne deken of een omslagdoek? Dan ben je natuurlijk welkom bij Philicka. Wij bieden je een mooi assortiment producten van cashmere. Een mooi cadeau voor jezelf of om iemand anders heel blij mee te maken. Bestel direct online en wij zorgen voor een snelle verzending. Wil je eerst meer informatie of advies over onze pure cashmere producten? Neem dan gerust contact met ons op.